WC-JÄRJESTELMÄ ROSLAGEN

Alipainetekniikan avulla saat ympäristöystävällisen vesivessan. Käyttömukavuudesta ei tarvitse luopua vaikka säästää luontoa.

WC-JÄRJESTELMÄ ROSLAGEN

WC-järjestelmä Roslagen mahdollistaa vesivessan mukavuuden myös siellä missä perinteinen vesivessa ei ole järkevä vaihtoehto. Järjestelmä säästää luontoa sekä rahojasi. Keskimääräinen huuhtelu on vain 0,5 litraa, jolloin tyhjennyskäyntien määrä kiinteistöllä vähenee radikaalisti. Järjestelmä sopii aivan yhtä hyvin niin vakituiseen kuin vapaa-ajan kiinteistöön. 

 

HErkillä alueilla monissa kunnissa vaaditaan WC-veden välivarastointia tontilla ja vain pesuvedet saa käsitellä paikan päällä. Roslagen- alipaine WC-järjestelmässä WC:ltä tuleva putki kootaan samaan tapaan umpisäiliöön ja pesuvedet voidaan johtaa puhdistettaviksi vaikka imeytys- tai suodatuskenttään. Huoltokuluja järjestelmässä ei ole – ainoastaan säiliön tyhjennys maksaa. Kiitos Roslagen äärimmäisen vähäisen huuhteluveden käytön, on säiliön tyhjennysväli erittäin pitkä ja rahaa säästyy nopeasti etelän matkan verran, joka muuten kuluisi WC:n huuhteluveden kuljettamiseen.

 

WC-JÄRJESTELMÄ ROSLAGEN on hyvä ympäristövalinta – ilman että luovut mukavuudesta ja käytännöllisyydestä.

  • Hyvä ympäristöteko

  • Alipainetekniikkaa yksityiskäyttöön sopivalla tekniikalla
  • Toimintavarma ja helppokäyttää
  • Ei huoltokuluja
  • Vähäinen veden kulutus
Näin Roslagen toimii

WC-järjestelmässä alipaine muodostetaan järjestelmään kuuluvaan säiliöön ja korvausilma imetään wc-istuimen putkistoa pitkin säiliöön. Ilmavirta vie mukanaan jätökset umpisäiliöön. Alipaineen muodostaa imuri, joka sijaitsee säiliön päälle tulevassa erityisesti Roslageniin tarkoitetussa korotusputkessa. Tällä tekniikalla putkisto tyhjenee aina täysin eikä wc-jätteet ole kosketuksissa mekaanisten komponenttien kanssa lainkaan, tämä tekee järjestelmän toiminnasta varman. Jäätymisiä ja tukkeumia ei tästä syystä Roslagenin putkistossa synny.

 

Prosessia ohjaa omronin yksikkö, johon on ohjelmoitu järjestelmän ohjaukseen tarvittavat toiminnot. Vessassa asioija painaa huuhtelunappia kerran niin käynnistyy pieni huuhtelu, joka on tarkoitettu vain virtsalle. Kun nappia painetaan kahdesti käynnistyy suurempi huuhtelu, joka on tarkoitettu virtsalle, ulosteelle ja paperille.

 

Paketti sisältää veden suodattimen, vesimittari, magneettiventtiilin, suuttimet vedenjakeluun ja sulkuventtiilin. WC:ssä mukana myös koottu käsisuihku WC:n puhdistamiseen.

 

Vesimittaria käytetään täyttymisen seuraamiseen, jotta tyhjennys voidaan tilata oikea-aikaisesti (korvaa tasohälyttimen säiliössä). Magneettiventtiili ohjataan automaation avulla huuhtelun keston ja vesilukon täytön.

 

Helppokäyttöisyys ja turvallinen käyttö

Alipainejärjestelmä on helppokäyttöinen. Märkäimurit tuottaa alipainetta tarvitaan jätteiden kuljetukseen. Imuri kytketään pistokkeella ja varustettu käynnistys ja pysäytys painiketta moottorin kotelo. Ei tarvita työkaluja poistaa laitteen liitännästä. Kun tyhjennys säiliö, irrota pistoke ja nosta pölynimuri. Reiän levyn imuri on asennettu hyväksytty sija Sells ja halkaisija on 135 mm. Autojen Lietteenpolttolaitos imuletkua halkaisija on 75 mm.

 

Alhaiset käyttökustannukset

Säiliön kapasiteetti on 4000-5000 huuhtelukertaa.

Sähkönkulutus 5000:lle huuhtelu kerralle on ainoastaan  50 kWh.

 

 

Mistä tiedän, milloin on aika tyhjentää säiliö?

Voit seurata miten täynnä tankki on mukana tulevasta vesimittarista. Sitten kun 2500 litraa vettä on virrannut mittarin kautta, on aika tyhjennyttää säiliö. Kun säiliö tulee riittävän täyteen ei wc:n veto onnistu. Ei ole siis vaaraa, että säiliössä voisi vesi nousta entisestään ja vahingoittaa alipainelaitetta tai ympäristöä. Tyhjennyksen jälkeen järjestelmä toimii taas normaalisti. Tarkistamalla vesimittarin säännöllisesti, on helppo tietää, milloin on aika tyhjentää säiliön ja näin välttää joutumasta tilanteeseen, jossa ei ole mahdollista huuhdella.