Ratkaisut

Jätevesien käsittely ratkaisut viemäriverkon ulkopuolisille alueille.            

Rakennatko täysin uutta vapaa-ajan asuntoa tai vakituista asuntoa vai onko vanha imeytyskenttä tukkeutunut ja haluat korjata sen. Meiltä löytyy helppokäyttöiset ratkaisut mökin jätevesijärjestelmistä aina useiden omakotitalojen järjestelmiin. Valikoimaamme lukeutuvat umpisäiliöt, imeytyskentät, maasuodattamot, pienpuhdistamot sekä alipaine wc järjestelmät.

 

Imeytys on yksinkertaisin tapa käsitellä taloutesi jätevedet. Yksinkertaisimman järjestelmä vaihtoehdon jätevesien imeytyksestä tekee se että purkupaikkaa puhdistetulle jätevedelle ei tarvitse järjestää vaan nimensä mukaisesti tässä puhdistus menetelmässä vesi imeytyy maaperään.

 

Imeytysratkaisuja FANN tarjoaa ainoana valmistajana jo kolmannessa sukupolvessa. Tämä kehittynein 3. sukupolven imeytysratkaisu on nimeltään IN-DRÄN Plus. Sepeliä ei enää tarvita ja tilan tarvekin imeytyskentälle IN-DRÄN Plus biomoduulilla on enää kolmannes. Muualta tuotuja ostettuja maa-aineksia ei siis tarvitse hankkia lainkaan, tämä helpottaa ja nopeuttaa jätevesijärjestelmän rakentamista.

 

Imeytysjärjestelmille pois sulkevana tekijänä on yleensä maaperän vedenläpäisykyky. Liian tiiviiseen maahan ei imeyttäminen onnistu.  Maalajien kirjo johon IN-DRÄN Plus imeytys käy on huomattavasti laajempi kuin perinteisellä imeytyksellä. Ota yhteyttä, jos haluaisit helpon imeytysjärjestelmän jätevesiesi puhdistukseen, mutta et ole varma onnistuuko imeytys maaperän puolesta.

 

IN-DRÄN Plus vaihtoehdot löytyvät niin harmaille vesille kuin wc- ja harmaille vesille, myös tiukan vaatimustason alueille. 

näin se toimii

Imeytyksessä jätevesi puhdistuu kolmessa vaiheessa.

 

1. Mekaaninen vaihe – saostussäiliö erottelee kelluvat ja uppoavat jakeet. Saostussäiliö tyhjennytetään loka-autolla säännöllisesti kerran tai kaksi vuodessa.

 

2. Biologinen vaihe – kentässä jätevedestä puhdistetaan orgaaninen aines, typpi ja osa fosforista. Puhdistunut vesi imeytyy suoraan maaperään.

 

3. Kemiallinen vaihe – tarvitaan herkillä alueilla, kun lähes kaikki fosfori määrätään poistettavaksi. Fosfori sidotaan tällöin kemiallisesti saostusaineella saostussäiliöön muun lietteen kanssa

 

Pyydä lisätietoa, mittakuva ja tarjous täyttämällä yhteystietolomake, klikkaa tästä!

Kolme kehitysastetta

Vasemmalta alkaen IN-DRÄN Plus, IN-DRÄN ja perinteinen sepeli versio

 

IN-DRÄN Plus säästää tilaa kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, eikä vaadi lainkaan ostettuja maa-aineksia asennukseen. Asennusaika myös puolittuu perinteiseen kenttään verrattuna. Samalla kun saat varmemman toiminnan ja vahvemman takuun, säätät kuluissa.

TALOUDELLINEN VINKKI

IN-DRÄN Plus harmaavesi järjestelmä ja  Alipaine WC-järjestelmäämme Roslageniin

 

Tällä yhdistelmällä säästät luontoa ja rahaa. Roslagen wc-järjestelmä yhdistettynä IN-DRÄN Plus harmaan veden käsittelyyn. Alipaine tekniikalla toimivan Roslagen wc-järjestelmän keskimääräinen huuhtelu on noin 0,5l kerralla kun sitä vertaa tavallisen vesivessan huuhteluveden käyttöön ero on huikea. Harmaiden vesien käsittely puolestaan käy huolettomasti IN-DRÄN Plus imeytysjärjestelmällä ilman sähköä, kemikaaleja, vaihdettavia suodatin osia tai muuta ylimääräistä ylläpitoa.

 

Harmaiden vesien IN-DRÄN Plus