Alipaine wc

  Roslagen Alipaine wc-järjestelmä on FANNin vaihtoehto sinulle, joka haluat ekologisen ja taloudellisen vaihtoehdon vesivessalle opettelematta uusille tavoille käytön suhteen. 

 

Roslagen alipaine WC maksaa itsensä takaisin harventuneiden säiliön tyhjennysten ansiosta. Paketissa mukana tulevaan 3000litran säiliöön mahtuu parhaimmillaan jopa 5000 huuhtelukertaa. Keskimääräinen huuhteluvesimäärä on vain 0,5 litraa. Harvemmat tyhjennykset säästävät lompakkosi lisäksi myös luontoa, kun wc:n huuhteluvettä ei kuljeteta kuorma-autolla kunnalliselle puhdistamolle niin usein ja puhdasta vettä säästyy samanaikaisesti mielekkäämpiin käyttökohteisiin. 

 

Alipaine-wc on myös ratkaisu ongelmallisiin kohteisiin, joissa viettoviemärin rakentaminen ei onnistu. Nousua wc-istuimelta säiliölle saa olla 4m ja etäisyys umpisäiliölle jopa 50m. Rantatonteilla järjestelmä mahdollistaa umpisäiliön sijoittamisen sille järkevimpään paikkaan. Tällöin mahdolliset louhintatyöt vältetään eikä säiliötä jouduta asentamaan liian syvälle tai niin että se joutuisi alttiiksi ulkopuoliselle vedelle.

 

KÄYTTÖKUSTANNUS VERTAILU

LASKELMA: 5000 HUUHTELU- / KÄYTTÖKERTAA VUODESSA.*
Tarkoittaa esim. 3 henkilön perhe päivittäin 4-5 asiointia wc:ssä / henkilö.

*Käyttökustannukset laskelmassa (sähkö 13 snt/kWh, vesi 1,43 €/m3).

Polttavakäymälä: sähkö ja paperipussit
(kolmen tunnetuimman merkin keskiarvo).

Vesivessa ja umpisäiliö 5m3: vesi.

Roslagen: vesi ja sähkö.
Tyhjennyskustannus: Pirkanmaan jätehuollon jätetaksa.

NÄIN SE TOIMII

Toimintavarmuus ja helppohoitoisuus on ollut lähtökohta toiminnan suunnittelussa.

 

1. Huuhtelu nappia painamalla keskimäärin vettä kuluu vain 0,5l 

 

2. Imuyksikkö on sijoitettu säiliön erikoisvalmisteiseen korotusputkeen (toimii myös tyhjennysyhteenä loka-autolle) se alipaineistaa koko säiliöosan. Tämä mahdollistaa sen että viemäriputkisto tyhjentyy kokonaan jokaisella huuhtelulla, eikä jäätymis-tai tukkeutumisvaaraa ole kun jätevettä ei jää putkistoon. 

 

3. Kun huuhtelu on tapahtunut wc-istuimen vesilukko täyttyy jälleen vedellä.

 

 

Roslagen Huvila, 3000 litraisella säiliöllä

LVI-nro 3624230 TARJOUS 5500€ sis. alv24%, kuljetukset manner-Suomeen 150€

toimitukseen sisältyy: istuin, ohjauskeskus, imuyksikkö, korotusputki ja matala vahvistettu säiliö 3000litraa

 

Saatavilla myös Roslagen mökki 900 litraa keräilysäiliöllä. Säiliöön mahtuu 1500 huuhtelua, jolloin sähkönkulutus vain 1,5€.

Sopii kohteisiin, joissa käyttöä on 30-90 vrk/vuosi ja käyttäjiä 1-5 hlö. Paketissa on mukana 900 l umpisäiliö, joka soveltuu asennettavaksi lähes minne vain. Säiliön voi myös jättää kokonaan maan päälle ja maisemoida. Tässä järjestelmässä on kapasiteettia 50% enemmän kuin viiden kuution umpisäiliössä ja perinteisessä vesivessassa.

TARJOUS 4290€ sis. alv24%, kuljetukset manner-Suomeen 150€

 

Tutustu Roslagen esitteeseen klikkaa tästä

 

Haluat tarjouksen ja kustannusarvion kohteeseen, klikkaa tästä.

 

Roslagen ratkaisut asiakkaiden kertomana

Lähtökohta wc:n hankinnalle:

Rakensin kesämökin Mäntsälään Hunttijärven rantaan vuonna 2000.

Halusin mökille kaikki mukavuudet, mutta vesivessa evättiin, vaikka hakemuksessa oli umpisäiliö.

Perusteluna ympäristöhenkilöillä oli, että hakkaan kuitenkin säiliön pohjaan reikiä, tai pumppaan jätevedet maastoon?? Vastasin ehdotuksiin, että sehän olisi rikos!! jonka jälkeen joku ympäristö pomo ympäristökeskuksesta ehdotti, että pumppaan jätevedet 40 m. korkealle mäelle umpisäiliöön. Siellähän on meidän pohjavesivaranto, ihmettelin?.

Väsyin turhaan yhteydenottoon ja laitoin polttavan sähkövessan. Se toimi aluksi hyvin, kunnes vastukset alkoivat putoilemaan säiliöön. Syynä oli liian pitkä savuputki (4m.) joten laite kuumeni liikaa. Ostaessani laitteen, niin ohjeessa oli maksimi savuputken pituus 4m. joten asensin laitteen. Loppujen lopuksi kyllästyin jatkuvaan korjaamoon vientiin ja kalliiseen ylläpitoon. Vuotuiset kulut olivat polttopussien kanssa yli tuhat euroa vuodessa.

Vuonna 2018 löysin netistä Roslagen alipaine wc:n. Innostuin laitteesta, koska se kulutti vain ½ l. vettä/ käyttökerta. Suunnittelin säiliön asennuksen lämpimään vesitiiviiseen huoneeseen. Tein suunnitelman ja hain rakennuslupaa Mäntsälän rakennusvalvonnasta ja Keski-Uudenmaan Ympäristökeskukselta. Sain ystävällisen vastaanoton molemmilta viranomaiselta. Tein hakemukset ja vastaus oli myönteinen. Sain luvan toteuttaa järjestelmän.

Nyt laite on ollut käytössä 1 1/2 vuotta ja toimii moitteettomasti. Lakisääteinen tyhjennysväli on vähintään kerran vuodessa, joten 3000 l. umpisäiliö riittää hyvin. Olen pitänyt kirjaa veden kulutuksesta ja keskiarvo on ollut 4 l /vrk. eli n. 1500 l. vuodessa.

 

Hannu Lindberg, Mäntsälä

 

 

Vapaa-ajan asunnollemme asennettiin vajaa kolme vuotta sitten Roslagenin alipainekäymälä jätevesijärjestelmän uusimisen yhteydessä. Käyttäjiä on talviaikaan 1-2 henkilöä ajoittain, kesäaikaan väkeä on säännöllisemmin ja enemmän. Tontilla peruskallio on melko pinnassa ja se asetti rajoituksia umpisäiliön koolle ja paikan valinnalle. Säiliön paikan valintaa helpotti se, että se voitiin sijoittaa ylemmäksi rakennukseen nähden ja koska alipainepumppu vetää huuhtelun yhteydessä WC:n viemäriputken tyhjäksi, ei putken jäätymisriskiä ole talvella. Laitteen käyttö on helppoa. Laite on hiukan äänekkäämpi kuin kerrostalon vesikäymälä, mutta ei häiritsevästi. Alipainekäymälän käyttämän pienen vesimäärän (n 0.5 l/huuhtelu) ansiosta 3000 litran säiliö tarvitsee meidän käytössämme tyhjennystä vain noin kerran vuodessa. Kaiken kaikkiaan, olen laitteeseen tyytyväinen.

-Juhani Rinne, Suomusjärvi

 

 

Olemme nelihenkinen perhe ja asumme maatilalla. Vieraitakin käy taajaan. Meillä on ollut alipaine-wc -järjestelmä käytössä taloudessamme vuodesta 2009 alkaen. Käyttö ei juuri normaalista käytöstä poikkea. Huuhtelun ääni on normaalia äänekkäämpi. Parasta on normaaliin vessaan verraten huomattavasti vähäisempi vedenkulutus, ainoastaan puoli litraa huuhtelua kohden. Säiliön tilavuus on 3 kuutiota, jonka olemme tyhjentäneet tavallisesti syksyisin ja keväisin. Ennen lasten syntymää riitti tyhjennys kerran vuodessa.

 

-Toni Ristimäki, Terttilä

 

 

Hyvin on pärjätty WC:n kanssa.

- pienen umpisäiliön 900l vuoksi kaivuutyö nopea ja edullisempi

- helppo asennus, myös sähköistys

- veden kulutus on näppärästi luettavissa

- WC toiminut hyvin odotusten mukaisesti

 

- Kari Antila, Virrat